Teljeskörű kaputechnikai szolgáltatások az ország teljes területén!

whatsapp   Telefonszám : +36 20 209 4125

Napelemes rendszerek

Zöld, megújuló,gazdaságos!

A napenergiával teljes áramszükségletünk fedezhető. Egyetlen napsugár sem veszhet kárba, a modern inverterek visszatáplálják a felesleget a hálózatba, amit a szolgáltató jóváír, így azt később ingyen felhasználhatjuk.

+36 20 209 4125

Napelemes rendszer működése

A napelemek elektromos árammá alakítják a napsugárzást. Ez egyenáramot eredményez, ami önmagában alkalmatlan arra, hogy fogyasztót (hűtőszekrészt, főzőlapot, mosógépet, stb) kössünk rá, ehhez kell az inverter, hogy váltóárammá alkítsa.
A váltóáram már alkalmas háztartásunk energiaellátására, illetve közüzemi hálózatba való visszatáplálásra. Rendszereinket minden esetben ellátjuk túlfeszültség védelemmel, ez megszakítja az elektromos áram útját megakadályozva ezzel akár komolyabb káresemények bekövetkeztét. Normális működés esetén bizonyos idő elteltével visszakapcsolható.
Háztartási eszközeink a megtermelt áramot használják fel a működésük során. A jól megtervezett napelemes rendszer alkalmas lehet arra, hogy háztartásunk teljes energiafogyasztását megtermelje. TIPP: érdemes nagyobb rendszert kiépíteni, mint amennyit felhasználunk, hiszen a későbbiekben, ha új elektromos berendezést üzemelünk be, a rendszer azt is elláthatja árammal.
A visszatáplálást a 2007. Évi lxxxvi törvény szabályozza. Ez a törvény kimondja, hogy háztartási kiserőmű maximális mérete 50 kw lehet. A napelemes rendszer tulajdonosa éves elszámolás alá kerül szolgáltatójánál, kiegyensúlyozva ezzel az év azon időszakát, amikor kevesebbet süt a nap. A nyári naposabb hónapokban termelt plusz energiát az inverter visszatáplálja a rendszerbe, a téli, kevésbé napsütés hónapokban a korábban betáplált energiát díjmentesen használhatja. Többlettermelés esetén a szolgáltató visszavásárolja az áramot, de ezt alacsony áron teszi, így érdemes törekedni a megtermelt áram elhasználására.

Copyright © 2020 -   kaputek footer   - Minden jog fentartva!