Teljeskörű kaputechnikai szolgáltatások az ország teljes területén!

whatsapp   Telefonszám : +36 20 209 4125

Tűzjelző rendszerek

Tűzjelző rendszerek kiépítése

A tűzjelző rendszer elsődleges célja az életvédelem, ennek következtében igen szigorú szabályozás vonatkozik ezekre a rendszerekre. Másodlagos, de igen fontos funkciója természetesen a vagyonvédelem, hiszen egy épületben nagyságrendileg nagyobb károkat okozhat a tűz, mint egy betörő. Ha a tűzjelző rendszerek tervezésére és telepítésére vonatkozó hatósági előírások nem lennének szigorúak; ha az ellenőrzések nem szorítanák a kivitelezőket és az üzemeltetőket, akkor minden bizonnyal sokkal többször találkoznánk a híradásokban tűzeset okozta tragédiával.

Kérjen ajánlatot most!

+36 20 209 4125

Mielőtt új beruházásba kezd, érdemes egyeztetni a leendő épület tűzvédelmi követelményeiről, ugyanis az új épületekbe bizonyos esetekben előírás és a használatbavételi engedély feltétele a tűzjelző rendszer telepítése. Ennek szükségességét az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) írja elő, természetesen kisebb épületeknél, ahol nem előírás a tűzjelző telepítése, Ön is dönthet úgy, hogy telepíttet ilyen rendszert. 

Tervezés: minden új létesítés előtt rendszertervezés szükséges, amelyet a területileg illetékes Katasztrófavédelemnek be kell nyújtani, hogy létesítési engedélyt kapjunk. Fontos, hogy meglévő rendszerek bővítését és átalakítását is szükséges tervezni és engedélyeztetni. Tervezéskor megkeressük az épületre szabottan a legmegfelelőbb ár/érték arányú rendszert.

Kivitelezés: a tűzjelző rendszer telepítését a jogszabályok betartásával a tervek alapján végezzük. A rendszerek a tűz érzékelés mellett számos egyéb a tűz terjedését, vagy a mentés megkönnyítését végző vezérléseket is el tudnak végezni, mint például tűzgátló ajtók csukása, liftvezérlés, stb.

Karbantartás: az OTSZ előírja a tűzjelző rendszerek karbantartását minimum félévente, amelynek elvégzése biztosítja a rendszerek optimális működését, a téves jelzések kiküszöbölését, és nem utolsó sorban a tűzvédelmi bírságok elkerülését.

Tűzgátló ajtók és kapuk kiépítése

Copyright © 2020 -   kaputek footer   - Minden jog fentartva!